Ministru venezuelean: Guvernul este dispus să reia dialogul cu opoziția

Data actualizării: Data publicării:
President Of Venezuela Nicolas Maduro Meets With United Nations Secretary General Ban Ki Moon
Foto: Guliver/GettyImages

Guvernul venezuelean este dispus să relanseze discuțiile cu opoziția, care au fost întrerupte după ce Statele Unite au impus noi sancțiunii asupra țării, a declarat joi ministrul de Externe, Jorge Arreaza.

„Președintele Nicolas Maduro a cerut o pauză a discuțiilor, nu ne-am retras definitiv din proces. Desigur că vor exista contacte și vom putea cu siguranță să reluăm dialogul”, a declarat Arreaza, citat de Mediafax.

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a informat miercuri că reprezentanți ai Norvegiei, care au rol de intermediari, au ajuns la Caracas.

„Reprezentanții Norvegiei sunt aici acum. Vom participa la orice proces va fi mai aproape de soluționarea conflictului”, a informat Guaido.

Președintele american Donald Trump a impus la începutul lunii înghețarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depășește cu mult sancțiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA și a sectorului financiar din Venezuela, precum și măsuri împotriva a zeci de oficiali și entități venezuelene.

Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze și l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelean Juan Guaido ca președinte interimar legitim al țării.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri