Revoltă la un liceu după ce fotografiile elevelor din anuar au fost modificate digital. „Le-a făcut să se rușineze cu corpurile lor”

Data publicării:
colaj cu 2 fotografii in care este o tanara cu fata blurata
Revoltă la un liceu după ce fotografiile elevelor din anuar au fost modificate digital FOTO: Twitter

Un liceu din Florida va rambursa costurile anuarelor după ce un angajat a modificat digital imagini cu zeci de eleve pentru a le ascunde decolteul și umerii.

Decizia liceului Bartram Trail de a cenzura 80 de fotografii, multe editate digital grosolan, i-a enervat pe părinți și elevi. Părinții au acuzat conducerea școlii că „le-a făcut pe fete să se rușineze cu trupurile lor”, potrivit The Guardian.

Portretele elevilor de sex masculin nu au suferit nicio modificare, au spus persoanele care au văzut anuarul. De asemenea, fotografiile echipei de înot în care băieții erau îmbrăcați doar în chiloți nu au fost alterate.

„Au pus un chenar negru pe pieptului meu și totul arată foarte ciudat", a declarat Riley O'Keefe, o elevă din clasa a IX-a, după ce a primit exemplarul ei pe care a dat 100 de dolari.

Riley O'Keefe
Riley O'Keefe

Trebuie să recunoască faptul că le face pe fete să se simtă rușinate de corpurile lor”, a spus ea pentru New York Times.

Imaginile apărute în presă au arătat încercări stângace de a acoperi pielea fetelor. În unele fotografii, au fost copiate pur și simplu chenare din îmbrăcămintea fetelor, apoi lipite la întâmplare pentru a acoperi umerii sau decolteul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pentru că unele imagini au devenit de-a dreptul ridicole, elevele în cauză au fost tachinate de către colegi, spun părinții.

Școala a făcut o treabă oribilă în ceea ce privește protejarea sănătății mintale a copiilor noștri”, a declarat Adrian Bartlett, părintele unei eleve de 15 ani. „Îi face pe copiii noștri să simtă că ar trebui să-și acopere corpul, să le fie rușine și a fost umilitor pentru mulți dintre ei.”

Potrivit surselor locale, editarea a fost făcută de o profesoară care a concluzionat că fotografiile încalcă codul vestimentar al școlii și că ar fi prea „revelatoare”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri