S-a stins lumina în Ghana. Aprovizionarea limitată cu gaz a lăsat țara pe întuneric

Data publicării:
femeie face un foc
GRIDCo nu a transmis cât timp va dura reluarea livrărilor cu gaz. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ghana s-a cufundat în întuneric din cauza lipsei de gaz pentru alimentarea mașinilor care generează electricitate în țară. Lumina a început să se stingă de joi seara, când operatorul de energie a anunțat probleme la centrala Tema, transmite BBC.

Firma de distribuție a energiei Ghana Grid Company Limited (GRIDCo) spune că situația a cauzat „un decalaj de aprovizionare de 550 MW la ora de vârf”, la centrala electrică Tema, lângă capitala Accra. Întreruperea majoră a început joi seară.

Ghana trece în prezent prin cea mai gravă criză economică

Un studiu din iunie raporta că furnizarea actuală de energie a țării este „critic nesănătoasă și se îndreaptă către o criză de energie”.

Situația din energie, care s-ar putea înrăutăți în următorii ani, a fost agravată de dificultățile financiare ale țării, a arătat studiul Centrului de Studii Socioeconomice (CSS).

În iulie, producătorii independenți de energie din țară au amenințat că vor opri operațiunile din cauza restanțelor datorate lor de către compania de stat de electricitate din Ghana.

Într-o declarație făcută joi, GRIDCo, operatorul de energie, a declarat că furnizarea de energie electrică către consumatorii din unele părți din Ghana va fi redusă ca urmare a „aprovizionării limitate cu gaz” a centralei electrice Tema.

„Inconvenientul cauzat este profund regretat”, se mai spune în comunicat.

Firma de utilități de energie electrică nu a spus ce a cauzat problema cu alimentările cu gaz și nici cât timp va dura reluarea livrărilor normale.

Ghana se confruntă de câțiva ani cu o lipsă de energie cunoscută în mod popular sub numele de „dumsor”, care înseamnă pornire și oprire în limba Akan.

Țara din Africa de Vest își obține cea mai mare parte din electricitate din surse hidro și termice, dar acestea sunt adesea prost întreținute.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri