Traficanții lui El Chapo ar fi construit o rețea de peste 13.300 de narco-tunele. Ultima descoperire a anchetatorilor

Data actualizării: Data publicării:
tunel in mexic
Un tunel de 200 de metri construit de El Chapo a fost descoperit în Mexic Foto: Twitter

Un tunel de 200 de metri construit de El Chapo a fost descoperit în Mexic, la doar câțiva metri distanță de sediul Gărzii Naționale.

Tunelul sofisticat a fost construit de Joaquin Guzman, alias El Chapo, care se află în prezent în închisoare, liderul cartelului Sinaloa fiind condamnat la închisoare pe viață pentru mai multe infracțiuni de trafic de droguri și pentru implicarea în nenumărate crime.

Acum, după mai bine de trei ani de la condamnarea sa, a fost descoperit tunelul, care are sistem de ventilație, iluminat și linie ferată, potrivit presei mexicane.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A fost descoperit după ce un pachet cu marijuana a fost găsit în fața casei care ascunde tunelul. În urma percheziției efectuate în acest imobil, au fost găsite cabluri electrice care duceau spre pasajul subteran.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul arestării soției lui El Chapo. Emma Coronel Aispuro ar colabora, de fapt, cu autoritățile

Anchetatorii cred că acest tunel era folosit de traficanții lui El Chapo și urma să fie conectat de altele descoperite în zonă.

Acest pasaj subteran este doar unul dintre cele peste 200 de narco-tuneluri descoperite începând cu 2018. Potrivit Agenției Naționale Antidrog din SUA (DEA), în Mexic există cel puțin 13.300 de narco-tunele, relatează New York Post. Cele mai multe se află în zona controlată de cartelul Sinaloa.

DEA spune că El Chapo a fost „creierul” din spatele construirii acestor tuneluri, unele cu o lungime de peste 450 de metri, care ar fi fost folosite pentru transportul de droguri, bani și chiar migranți.

Însă El Chapo nu folosea tuneluri doar pentru traficul de droguri, ci și pentru a evada din închisoare. În 2015, traficantul a scăpat dintr-o închisoare de maximă siguranță printr-un tunel care ajungea în celula lui.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri