Un bărbat deghizat în polițist a produs cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei

Data actualizării: Data publicării:
Members of the Royal Canadian Mounted Police (RCMP) tactical unit confer after the suspect in a deadly shooting rampage was neutralized at the Big Stop near Elmsdale, Nova Scotia, Canada, on April 19, 2020. A gunman killed at least 10 people in an overnight shooting rampage across rural Nova Scotia, before being found dead following an hours-long manhunt, Canadian federal police said April 19. Earlier identified as 51-year-old Gabriel Wortman, the suspect had been on the run since Saturday night, when police were alerted to shots being fired in the small community of Portapique, around 100 kilometers (60 miles) from Halifax, capital of the Atlantic province., Image: 514308487, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: tim krochak / AFP / Profimedia
Foto: Profimedia

În Canada a avut loc cel mai grav atac armat din istoria modernă a țării. Un bărbat deghizat în polițist a ucis cel puțin 16 oameni într-o provincie din estul țării. Pe parcursul a 12 ore, atacatorul a mers în mai multe locuri unde a deschis focul. Ucigașul a fost identificat drept un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani. Deocamdată nu se cunosc motivele sale, dar nu sunt indicii că ar fi de natură teroristă. Bărbatul a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Chris Leather, ofițer al Poliției din Nova Scotia: „În urma mai multor apeluri la 911, poliția federală canadiană a pornit către o adresă din Portapique, comitatul Colchester. Când au ajuns la fața locului, membrii forțelor de poliție au găsit mai multe victime înăuntrul și în afara locuinței. Însă nu au localizat suspectul. A fost o situație care a evoluat rapid, o scenă haotică. Am securizat zona și am pornit în căutarea suspectului. Căutările inițiale au condus către mai multe locații, inclusiv unele care erau incendiate. Căutarea s-a încheiat după localizarea suspectului. Pot confirma că este decedat.”

La un moment dat în decursul serii pare să fi purtat parțial o uniformă de poliție. Conducea o mașină făcută să semene cu una a poliției federale canadiene.

Lee Bergman, comandantul Poliției din Nova Scotia: „Este o zi devastatoare pentru Nova Scotia, o zi ce ne va rămâne în minte în anii ce vor urma. Ce s-a întâmplat noaptea trecută și în această dimineață este dincolo de orice înțelegere. O polițistă de 23 de ani, ucisă în această dimineață în timp ce răspundea la incidentul armat. Heidi își făcea datoria și și-a pierdut viața în timp ce îi proteja pe cetățenii pe care îi servea.”

Justin Trudeau, premierul Canadei: „Cu toții am urmărit la știri ce s-a întâmplat. Gândurile mele sunt alături de cei afectați de această situație îngrozitoare. Vreau să mulțumesc poliției pentru munca depusă și oamenilor care au cooperat cu autoritățile.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...