Un român a ucis o austriacă cu 136 de înțepături de foarfecă și a mărturisit și uciderea unui elvețience cu 40 de lovituri de cuțit

Data publicării:
masina de politie austria
Sursa foto: Profimedia Images

Un român este judecat în orașul austriac Graz, fiind acuzat că a ucis o femeie de 41 de ani în 2022, scrie Heute.

Cei doi s-au întâlnit pe 6 februarie 2022, iar femeia din Stiria era moartă o zi mai târziu. Bărbatul de 24 de ani din România este acuzat că a înjunghiat-o pe victimă de 136 de ori în cap, gât și abdomen după o noapte petrecută împreună. Atacatorul a folosit o foarfecă pentru a comite crima.

Victima a fost descoperită de un vecin care a observat ca un incendiu izbucnise în apartamentul alăturat. Potrivit anchetei, bărbatul ar fi încercat să își acopere urmele incendiind apartamentul femeii ucise. El a dat foc unei pături și mai multor ziare și broșuri. Ulterior, a fost văzut cu hainele pătate de sânge în gara centrală din Graz, unde își întâlnise victima cu o zi înainte. Cei doi consumaseră cantități mari de alcool înainte să meargă spre locuința victimei împreună.

Românul de 24 de ani a mărturisit faptele și a spus că victima i-a adus aminte de fosta lui prietenă, care l-a înșelat. După ce a fost arestat, a declarat că "urăște femeile". Bărbatul a mărturisit din nou fapta, la proces.

O altă posibilă victimă în Elveția

O altă crimă, petrecută în Elveția, ar putea fi atribuită românului. La câteva zile după ce a fost ucisă femeia de 41 de ani, tânărul ar fi cunoscut o altă femeie în gara din Zurich, pe 11 februarie 2022. În timpul unui interogatoriu, românul a recunoscut că a ucis-o cu 40 de lovituri de cuțit. Când trupul victimei a fost descoperit, tânărul român era deja arestat în Graz. Cazul este tratat separat de autoritățile elvețiene.

La procesul din Graz, viața acuzatului a fost examinată. Potrivit psihiatrului Adelheid Kastner, tânărul de 24 de ani "a crescut în condiții foarte grele. Părinții lui erau alcoolici, iar el a ajuns pe străzi de la o vârstă fragedă". Românul a fost asemănat cu "o oală sub presiune care urma să explodeze la un moment dat".

Juriul austriac a anunțat verdictul în cazul românului în după-amiaza zilei de marți: a fost considerat sănătos la momentul crimei din Graz și condamnat pe viață și internat într-un centru psihiatric. Sentința nu este definitivă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri