Mesajul cu care o fată de 13 ani a reușit să scape de răpitorul ei. Un martor l-a văzut și a sunat la 112

Data actualizării: Data publicării:
fata care tine i mana o hartie pe care scrie ajutor
Fata a reușit să scape după ce a scris pe o foaie „Ajutor” și a arătat-o trecătorilor. Foto: Shutterstock

Un bărbat din Texas care a răpit o fată de 13 ani în San Antonio și a agresat-o sexual de mai multe ori, în timp ce a dus-o cu mașina în California, anul trecut, a pledat vinovat pentru acuzația de răpire. Fata a reușit să scape după ce a scris pe o foaie „Ajutor” și a arătat-o trecătorilor, relatează CNN.

Steven Robert Sablan, în vârstă de 62 de ani, a răpit-o pe fată sub amenințarea armei, în 6 iulie 2023, în San Antonio și „s-a angajat în activități sexuale” cu ea în timp ce o ducea la Long Beach, California, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de bărbat cu procurorii.

„La momentul crimei, Sablan nu avea custodie legală sau vreo relație de familie cu victima”, au spus prcurorii.

Sablan a amenințat-o pe fată, spunându-i: „Dacă nu te urci în mașină cu mine, o să-ți fac rău”, potrivit documentelor instanței.

Fata a fost salvată pe 9 iulie 2023, după ce Sablan a intrat într-o spălătorie din Long Beach, California, iar fata a reușit să scrie „Ajutor pe o bucată de hârtie și să o ridice pe geamul mașinii lui Sablan, în care era blocată. Un martor a sunat la 911 după ce a văzut semnul, iar polițiștii din Long Beach au eliberat-o pe fată, care era „vizibil emoționată și tulburată”.

Sablan riscă o pedeapsă între 20 de ani și închisoare pe viață, au spus procurorii. De asemenea, el va fi obligat să se înregistreze ca infractor sexual dacă va fi eliberat din închisoare, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri