Video&Foto O actriță și un regizor ruși au fost trimiși pe Stația Spațială Internațională să filmeze primul film în spațiu. Rogozin e producător

Data actualizării: Data publicării:
Kazakhstan Russia Space
Yulia Peressild, actrița din Rusia care a ajuns pe Stația Spațială Internațională pentru a filma primul film artistic în spațiu. Foto; Profimedia Images

O actriță și un regizor din Rusia s-au îmbarcat, marți, într-o rachetă cu destinația Stația Spațială Internațională și intenționează să filmeze pentru prima oară un film artistic în spațiu, relatează Euronews.

Rusia încearcă să înscrie puncte simbolice față de Statele Unite și alți competitori spațială prin producerea primului film în spațiu.

Actrița Yulia Peressild, în vârstă de 37 de ani, și regizorul Klim Chipenko, de 38 de ani, au fost acompaniați de cosmonautul veteran Anton Shkaplerov, cei trei decolând de pe cosmodromul din Baikonur, din Kazahstan.

Agenția spațială rusă, Roscosmos, a anunțat, pe Twitter, că nava a decolat cu succes și a ajuns deja pe orbită.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trei Astronauți
Actrița Yulia Peressild (stânga), astronautul Anton Shkapleorv (centru) și regizorul Klim Chipenko (dreapta), înainte de a se ambarca la bordul navei care i-a dus pe ISS. Foto: Profimedia Images
Actrița rusoaică Yulia Peressild desenează o inimă din abur pe geam
Foto: Profimedia Images

Ei au 12 zile să filmeze secvențele din spațiu ale filmului „The Challenge”, o producție fără buget anunțat în acțiunea căruia, un doctor merge în spațiu cu misiunea de a salva un astronaut. Chipenko spune că filmul va fi un „experiment”, el urmând să se ocupe de filmare, machiaj și lumini în zona destul de aglomerată a segmentului rusesc al Stației Spațiale Internaționale.

„Nu am cui să cer sfaturi și nu am nici un cameraman pe care-l întreb cum să folosesc lumina de la fereastră ca să filmez”, a spus Chipenko.

Roscosmos, încercări disperate de a-și repara reputația

Roscosmos se află într-o încercare de a-și reface reputația afectată în ultimii ani de scandaluri de corupție, eșecuri în serie și pierderea monopolului pe transport de astronauți spre ISS, după apariția Space X, compania fondată de Elon Musk.

Penru agenția spațială rusă, misiunea reprezintă o nouă șansă de a „înscrie puncte” în competiția cu NASA și SpaceX, dar și de a distrage atenția de la propriile sale probleme. Dmitri Rogozin, controversatul șef al Roscosmos este unul dintre producătorii filmului, alături de un fost vicepremier al guvernului Rusiei, Konstantin Ernst.

Cei doi noi călători spațiali, cunoscuți în industria rusă de film, au trecut printr-un regim rapid de antrenamente pentru a putea rezista călătoriei spre spațiu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri