O nouă moarte suspectă în Rusia. Un personaj-cheie al lui Putin în Arctica a căzut peste bordul unei bărci în viteză

Data actualizării: Data publicării:
ivan pechorin si vladimir putin
Ivan Pechorin era director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii. Sâmbătă, el ar fi căzut dintr-o barcă de mare viteză. FOTO: Twitter

Un director rus din domeniul energiei a murit în weekend. Decesul lui vine să completeze lista morților misterioase ale unor oameni de afaceri influenți, care au avut loc după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, scrie Newsweek.

Este vorba despre Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, care era director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii. Sâmbătă, el ar fi căzut dintr-o barcă de mare viteză, în apropierea insulei Russky din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, Rusia, lângă Vladivostock.

Pechorin a lucrat sub conducerea lui Vladimir Putin, scrie publicația rusă Komsomolskaya Pravda, și s-a implicat în modernizarea aviației în estul Rusiei și dezvoltarea resurselor din Arctica în contextul sancțiunilor dure impuse după invazie.

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic de Est, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Daily Mail a scris că Pechorin a susținut un discurs în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul parcurs: Logistica unei lumi schimbate”.

Presa rusă a scris că Pechorin au luat măsuri pentru susținerea transportului aerian de pasageri, modernizarea infrastructurii aeroportuare și construirea de noi piste. De asemenea, a făcut parte din echipa de dezvoltare a companiei aeriene United Far Eastern Airlines care a fost creată în 2021.

„Moartea lui Ivan este o pierdere uriașă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei. 

Decesul lui Ivan Pechorin vine după cea a unui fost director general al corporatiei, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care a făcut accident vascular cerebral în februarie.

În 1 septembrie, Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, un magnat al petrolului și fost șef al celei de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, ar fi căzut în gol de la o fereastră de la etajul șase al unui spital din Moscova. Surse neoficiale au susțin că Maganov ar fi fost „bătut” și „aruncat pe fereastră”. Lukoil a comunicat că moartea lui a fost cauzată de „o boală gravă”. Anterior, magnatul petrolului se declarase împotriva invaziei în Ucraina.  

De-a lungul anilor au avut loc mai multe decese similare. În decembrie 2021, Yegor Prosvirnin – fondatorul site-ului naționalist Sputnik și Pogrom – a căzut de pe o clădire rezidențială din Moscova și a murit.

Un incident similar a avut loc în octombrie 2021, când un diplomat rus a fost găsit mort după ce a căzut de la o fereastră la Ambasada Rusiei din Berlin.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...