Video&Foto "Ploua cu pietre din munte, ca gloanțele". Mărturii teribile despre cutremurul din Taiwan. Imagini cu asistente protejând bebeluși

Data actualizării: Data publicării:
imagini din timpul cutremurului din taiwan
Noi imagini dramatice din timpul cutremurului din Taiwan. Supraviețuitorii povestesc experiențele trăite în timpul seismului. FOTO: Profimedia Images și BBC

Au apărut noi imagini dramatice din timpul cutremurului din Taiwan, surprinse de camerele de supraveghere într-o maternitate. Când a început seismul, asistentele s-au repezit să protejeze bebelușii, în loc să fugă să-și protejeze propriile vieți. Pot fi văzute cum se luptă să țină pătuțurile nemișcate, în timp ce clădirea se zguduia. Între timp, victimele prinse sub dărâmături sunt căutate în misiuni contracronometru. 9 oameni au murit și peste o mie au fost răniți în cutremurul devastator de ieri. Seismul a fost urmat de 300 de replici.

Numărul răniţilor înregistraţi în urma seismului cu magnitudinea 7,4 care s-a produs în estul Taiwanului a urcat joi la peste 1.000 de persoane. Nouă oameni au murit.
Cutremurul, cel mai puternic din ultimii 25 de ani în această insulă asiatică, a avut loc miercuri dimineaţă, când majoritatea locuitorilor se pregăteau să meargă la locurile lor de muncă sau la şcoală, şi a fost resimţit cel mai puternic în comitatul estic Hualien.

Departamentul de pompieri din Taiwan a spus că numărul răniţilor a ajuns la 1.050, iar numărul total al persoanelor dispărute este de 52.

Circa 20 dintre cei 50 de angajaţi ai unui hotel care se aflau pe drum către o staţiune din Parcul Naţional Taroko au fost localizaţi. Potrivit departamentului de pompieri, grupul a rămas blocat pe autostrada care traversează defileul ce leagă Hualien de coasta vestică a Taiwanului, o populară destinaţie turistică. În imaginile filmate din dronă apar câţiva dintre angajaţii hotelului, alături de alte persoane, fluturând din mâini de pe o parte a drumului. În imagini apare şi un microbuz cu partea din spate vizibil avariată.

Cutremur de 7,4 în Taiwan, cel mai puternic din ultimii 25 de ani. FOTO: Getty Images
Cutremur de 7,4 în Taiwan, cel mai puternic din ultimii 25 de ani. FOTO: Getty Images

Un alt grup de 26 de lucrători a fost de asemenea localizat, a adăugat departamentul de pompieri. Joi dimineaţă, un elicopter a salvat şase persoane care au rămas blocate într-o regiune minieră, a precizat departamentul de pompieri.

Un bărbat a povestit cum cutremurele au declanșat alunecări de pietre în jurul minei de cărbune unde lucra: „Din munte a început o ploaie de pietre ca niște gloanețe, nu aveam unde să ne ascundem, toată lumea a fugit lângă sacii de nisip pentru a se proteja”.

Tronsonul de cale ferată către Hualien s-a redeschis joi, înaintea orei preconizate, deşi o gară dintr-o zonă rurală situată la nord de oraşul Hualien a rămas închisă din cauza avariilor, a precizat administraţia căilor ferate.

În oraşul Hualien, unde toate persoanele rămase blocate în clădiri au fost salvate, unii dintre rezidenţi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber. Peste 300 de replici au zdruncinat regiunea, stârnind îngrijorare în rândul localnicilor.

O femeie în vârstă de 52 de ani care a spus că numele ei de familie este Yu a povestit că s-a cazat miercuri seară într-un cort instalat drept adăpost temporar pe un teren de sport întrucât îi era prea teamă să doarmă în propriul apartament, despre care a spus că este ''devastat''. ''Replicile sunt teribile. Nonstop. Nu îndrăznesc să dorm în casă'', a spus ea. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita