Rusia amenință că va deschide focul asupra navelor străine care intră în apele sale teritoriale

Data publicării:
Rachete lansate de pe o navă militară
Armata Rusiei anunțase sâmbătă că a folosit „mijloace adecvate” pentru a alunga un submarin nuclear din apele rusești din Pacificul de Nord, după ce nava americană a ignorat avertismentele rușilor. Foto: Profimedia Images

Rusia a amenințat că va deschide focul asupra navelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale, după ce sâmbătă anunțase că a localizat și alungat un submarin nuclear american în apropiere de Insulele Kurile din Oceanul Pacific, potrivit unui reprezentant important al armatei ruse, citat de Interfax.

Orice asemenea decizie va fi adoptată însă la „cel mai înalt nivel”, a precizat înaltul ofiţer rus, citat de Reuters.

Armata rusă a anunţat sâmbătă că a folosit „mijloace adecvate” pentru a forţa un submarin american să părăsească apele ruseşti din Orientul Îndepărtat, după ce nava ignorase o solicitare a Rusiei de a pleca.

Rusia organizează exerciții militare în Marea Neagră
Pe lângă exercițiile militare din Belarus, Rusia organizează manevre și în Marea Neagră, în apele din apropiere de peninsula Crimeea. Foto: Profimedia Images

Submarinul a fost detectat în apropierea insulelor Kurile, în timp ce Rusia efectua exerciţii navale, scrie Agerpres. SUA au negat că au desfăşurat operaţiuni militare în apele teritoriale ruseşti.

Acest incident intervine într-o perioadă când Occidentul pare tot mai îngrijorat de iminenţa unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară.

Moscova neagă că ar avea o asemenea intenţie, dar cere garanţii de securitate din partea SUA şi a NATO. Washingtonul a atras atenţia că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina ''în orice moment''.

Ucraina a cerut luni o reuniune de urgență cu Rusia şi ţările din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) și a acuzat Moscova că nu oferă informaţii cu privire la deplasările trupelor sale comasate la frontiera ucraineană.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri