Rușii susțin că au respins o tentativă de „invazie navală” ucraineană în Herson, „antrenată de comando-uri britanice”

Data publicării:
barcă
Captură video imagini preluate via The Moscow Times.

Serviciul rus FSB, succesorul KGB-ului sovietic, a susținut, joi, că a „împiedicat” o debarcare amfibie a trupelor ucrainene în regiunea Herson, furată de ruși și parțial ocupată de aceștia, relatează The Moscow Times. Conform serviciului rus, operațiunea ar fi fost pusă la cale de forțele speciale ucrainene „care au fost antrenate de commando-uri britanice”.

Un clip video publicat de ministerul rus al apărării arată o barcă, despre care rușii spun că a fost folosită pentru debarcarea ucrainenilor, lovită din aer cu explozibili. Ulterior, în imagini apar trupurile soldaților uciși și o cutie cu armament depozitat.

„Forța de debarcare a armatei ucrainene a fost distrusă în confruntări”, a transmis FSB în comunicatul său. Rușii adaugă că un militar ucrainean identificat drept un „soldat senior de 38 de ani”, Evhen Horin, a fost capturat în această tentativă.

Imagini video publicate apoi de FSB, prezintă o poveste pe larg a lui Horin, care spune că a fost antrenat în Regatul Unit pentru o „misiune specială” și că a fost pregătit să debarce în regiunea Herson „cu supervizarea serviciilor speciale britanice”. Nu este clar dacă prizonierul a făcut declarațiile de bunăvoie sau sub tortură și nici nu se poate confirma identitatea sa.

„Prizonierul de război a oferit informații detaliate despre antrenamente în domeniul sabotajului. Horin, un participant la debarcare, a furnziat dovezi legate de implicarea directă a serviciului britanic naval special în plănuirea de acțiuni împotriva securității Rusiei și în antrenarea făptașilor în Regatul Unit”, au mai susținut spionii lui Putin.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri