Sfatul BOR de a nu săruta icoanele a ajuns la BBC

Data actualizării: Data publicării:
femeie saruta icoana in biserica
Foto: Guliver/GettyImages

Sfatul Bisericii Ortodoxe Române, transmis joi către enoriași, de a evita sărutarea icoanelor în condițiile măsurilor de contracarare a unei epidemii de coronavirus, a ajuns la BBC, în calupul de relatări despre ultimele evoluții ale situației în întreaga lume. 

„Biserica Ortodoxă a României i-a sfătuit pe credincioși să nu pupe icoanele din biserică, pentru a evita transmiterea coronavirusului. Totuși, oamenii pot săruta icoanele din casele lor, este sfatul pe care Biserica îl dă într-un comunicat. În plus, credincioșii pot solicita în mod excepțional preotului să-și folosească propriile lingurițe aduse de acasă pentru Sfânta Împărtășanie. Cine e prea bolnav ca să asiste la slujbă este sfătuit să bea apă sfințită acasă”, notează BBC. 

Biserica Ortodoxă Română a transmis joi, într-un comunicat, câteva recomandări credincioșilor pentru aceste zile de criză medicală. Printre ele  - credincioșii să nu mai sărute icoanele sau să își aducă propria linguriță pentru împărtășanie. Însă vineri, Patriarhul Daniel a revenit într-un comunicat și a precizat că regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe a declarat, pentru Digi24, că nu s-a pus niciodată problema ca enoriașii să vină de acasă cu lingurița și nici „nu se vor face schimbări din punct de vedere religios”. 

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri