Viktor Orban acuză din nou interferențe străine în alegerile din Ungaria. „Nu cred că asta se va schimba în curând”

Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban, premierul Ungariei. Foto: Profimedia Images

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat miercuri, într-o conferinţă de presă, principalele obiective la care Ungaria nu va renunţa în 2023 chiar şi în condiţii greu predictibile. Acestea sunt suveranitatea, libertatea, ocuparea deplină a locurilor de muncă şi asistenţa pentru familii, a spus liderul de la Budapesta, neomițând să denunțe din nou „interferenţa străină” în alegerile interne.

Potrivit lui Orban, rămânerea ţării sale în afara războiului din Ucraina va continua să aibă o importanţă deosebită pentru Budapesta.

O altă prioritate a guvernului ungar va fi asigurarea creşterii economice a ţării simultan cu reducerea inflaţiei sub 10% până la finalul lui 2023.

Viktor Orban s-a referit la alegerile desfăşurate în luna aprilie, spunând că „trei miliarde de dolari s-au confruntat cu trei milioane de alegători”, iar cei „din urmă au câştigat”.

El a denunţat ceea ce a numit „interferenţa străină” şi „stânga finanţată cu dolari”. „Nu cred că asta se va schimba în curând”, a subliniat şeful executivului de la Budapesta.

În opinia sa, votul din aprilie a fost o „adevărată luptă pentru libertate”, în care Ungaria a trebuit să-şi „apere independenţa şi suveranitatea” întrucât „actori internaţionali au participat la vot cu o forţă fără precedent”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri