Un criminal în serie din SUA a supraviețuit execuției. Angajații închisorii nu au reușit să-i facă injecția letală

Data actualizării: Data publicării:
Thomas Eugene Creech
Thomas Eugene Creech. Foto: Departamentul Penitenciarelor din Idaho

Statul american Idaho a amânat miercuri execuția criminalului în serie Thomas Eugene Creech, unul dintre cei mai longevivi deținuți condamnați la moarte din SUA, după ce încercarea de a-i administra injecția letală a eșuat.

Creech, în vârstă de 73 de ani, a fost închis în 1974. El a fost condamnat pentru cinci crime comise în trei state americane și este suspectat de alte câteva, potrivit Sky News.

El ispășea deja o pedeapsă cu închisoarea pe viață când a omorât în bătaie un alt deținut, David Dale Jensen, în vârstă de 22 de ani, în 1981. Aceasta este crima pentru care Creech urma să fie executat miercuri.

Creech a fost dus în camera morții de la Penitenciarul de Maximă Securitate din Idaho pe o targă, la ora locală 10 a.m. Directorul închisorii a anunțat că va opri execuția la 10:58 a.m, după ce personalul care urma să-i facă injecția letală nu a reușit să găsească o venă viabilă.

Șase oficiali din Idaho, inclusiv procurorul general Raul Labrador, și patru reprezentanți ai mass-media au fost martori la tentativa de execuție.

„Domnul Creech va fi dus în celula sa și martorii vor fi escortați în afara centrului. Ca urmare, mandatul de execuție va expira. Statul va lua în considerare următorii pași”, a anunțat Departamentul Penitenciarelor din Idaho într-un comunicat.

Anunțul vine în condițiile în care Curtea Supremă a statului a respins miercuri cererea lui Creech de suspendare a execuției.

Cu câteva zile înainte de execuție, guvernatorul de Idaho, Brad Little, a spus că nu are „nicio intenție” de a opri execuția.

„Thomas Creech este un criminal în serie condamnat, responsabil pentru acte de violență extremă. Sentința sa legală și justă trebuie executată așa cum a ordonat instanța. Justiția a fost amânată suficient de mult”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri