Industria auto din Europa ar urma să repornească în aprilie. Când vor constructorii să deschidă fabricile

Data publicării:
Linie de producție auto într-o fabrică
Foto: Guliver/Gettyimages

Luna aceasta ar trebui să readucă multe fabrici auto în activitate, după ce majoritatea constructorilor care dețin fabrici în Europa au anunțat perioade de suspendare care se încheie în aprilie, scrie Automotive News Europe.

Cât timp nu se anunță extinderea acestor perioade, constructori precum VW, Fiat, Daimler sau Toyota ar urma să reia activitatea la unitățile lor din Europa până la sfârșitul lunii.

Astfel, Aston Martin a suspendat până pe 20 aprilie producția în Marea Britanie, Grupul BMW a închis fabricile BMW, Mini și Rolls-Royce până în 30 aprilie, Daimler ar urma să redeschidă producția între 20 și 22 aprilie.

Fabricile Ferrari ar urma să repornească pe 14 aprilie, la fel și unitățile Fiat din Italia. La fabrica constructorului italian din Polonia activitatea este oprită până pe 10 aprilie.

Ford a extins până pe 4 mai suspendarea producției în majoritatea unităților sale din Europa. Honda a anunțat că producția la fabrica sa din Swindon (Marea Britanie) va fi reluată în funcție de sfaturile autorităților. Hyundai a anunțat că fabrica sa din Cehia va reporni pe 14 aprilie, Jaguar Land Rover ar urma să reia producția în Marea Britanie din 20 aprilie, Nissan a închis fabricile sale din Marea Britanie și Spania pe durata lunii aprilie.

Grupul PSA, care fabrică mărcile Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall, a anunțat că plănuiește o repornire treptată a producției.

Renault a oprit producția la toate fabricile din Europa și a anunțat că aceasta va fi reluată când condițiile vor permite acest lucru. Producția la fabrica Dacia de la Mioveni, suspendată inițial până pe 5 aprilie, ar putea reporni la mijlocul lunii.

Toyota a închis fabricile din Europa, însă ar urma să reia producția pe 20 aprilie. Fabricile Volvo ar urma să fie redeschise pe 14 aprilie.

Grupul Volkswagen, cel mai mare producător din Europa și unul dintre liderii industriei auto, are activitatea suspendată la majoritatea fabricilor sale până pe 19-20 aprilie. Pentru mărcile sale Porsche, Bugatti și Seat nu au fost avansate planuri.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri