Galerie Foto Furnicile-monstru și cărăbușii-extratereștri. Imagini fascinante cu insecte fotografiate printr-un microscop

Data actualizării: Data publicării:
Microfotografii cu insecte
Nu sunt personaje de film horror sau SF; sunt insecte fotografiate printr-un microscop. Colaj foto: Eugenijus Kavaliauskas, Instagram / dantis_net

Acesta nu este un orc din poveștile lui Tolkien și nici un extraterestru din Avatar – așa arată doi cărăbuși fotografiați printr-un microscop. Pozele cu insecte, mărite de cinci ori la microscop, au fost realizate de fotograful lituanian Eugenijus Kavaliauskas și au apărut într-o competiție care celebrează arta microfotografiei ce le permite oamenilor să surprindă detalii care nu se pot vedea cu ochiul liber.

Gândacul scarabeu
Gândacul scarabeu "Proagoderus rangifer". Foto: Eugenijus Kavaliauskas, Instagram / dantis_net

Fotografia cu furnica a fost una dintre cele 57 de poze care au fost premiate în cadrul concursului Nikon Small World 2022. Kavaliauskas a spus pentru Insider că trăiește în apropierea unei păduri și că i-a fost ușor să găsească o furnică.

„Dar este plictisitor să faci o poză unei furnici care se plimbă banal pe pământ”, a spus Kavaliauskas. Așadar, fotograful lituanian a pus furnica la microscop și i-a făcut poze.

„Mă uit mereu după detalii, umbre și colțuri nevăzute. Obiectivul principal al fotografiei este să fii un explorator”, a spus Kavaliauskas. „Sunt fascinat de operele de artă ale Creatorului și de oportunitatea de a vedea creațiile lui Dumnezeu”.

Ca răspuns la întrebările legate de înfățișarea monstruoasă a furnicii văzute la microscop, Kavaliauskas a spus că „nu există orori în natură”. „Când am început să fac microfotografii, și eu credeam că cărăbușii arată ca niște mici monștri, dar acum m-am obișnuit cu asta și sunt surprins de cât de multe miracole interesante, frumoase și nedescoperite se află la picioarele noastre”, a spus fotograful.

Concursul de microfotografie este deschis tuturor celor interesați în microscopie și fotografie, anul acesta fiind a 48-a ediție. Câștigătorii au fost selectați din 1.300 de candidați.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri