Video „Poate să înțeleagă și să memoreze fiecare cuvânt din manual”. Coreea de Sud a creat un robot umanoid capabil să piloteze un avion

Data actualizării: Data publicării:
robot umanoid
Roboții ar putea locul piloților la manșa avioanelor, cu ajutorul inteligenței artificiale. FOTO: Captură video Digi24

Roboții ar putea lua locul piloților la manșa avioanelor, cu ajutorul inteligenței artificiale. Cercetătorii sud-coreeni au dezvoltat un robot umanoid capabil să decoleze, să zboare și să aterizeze singur un avion.

Robotul, numit PIBOT, memorează toate detaliile tehnice ale zborurilor, precum și hărțile aeronautice, și va fi folosit în special în situații de urgență. Scopul lui este să ușureze munca piloților tocmai atunci când stresul sau panica pot afecta luarea deciziilor.

David Hyunchul Shim, inginer: „PIBOT este un robot de dimensiunea unui om, care poate prelua controlul avionului pe baza manualului de zbor și care poate manipula diverse butoane, mânere și manșele din cockpit și apoi controla sau gestiona întreaga funcționalitate a avionului, la fel ca un pilot adevărat.”

Proiectul a fost dezvoltat de Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea de Sud și este bazat pe noile descoperiri din domeniul inteligenței artificiale. PIBOT este construit ca un copilot care poate prelua controlul aeronavei în situații de urgență.

David Hyunchul Shim, inginer: „Oamenii sunt foarte buni la a înțelege contextul și la a gestiona situații complexe, dar deseori nu reușesc să țină minte fiecare detaliu al manualului de zbor, mai ales în situații de urgență. Robotul nostru este capabil să înțeleagă și să memoreze fiecare cuvânt din manual, iar apoi pot executa fără niciun fel de emoție sau panică, în special în situații de urgență.”

Robotul are memorate și toate hărțile aviatice din lume, ceea ce ușurează enorm munca piloților când trebuie să gestioneze aterizări de urgență pe aeroporturi necunoscute. Sud-coreeni vor să lanseze oficial acest produs în mai puțin de trei ani.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri