Indian Wells se transformă într-un coșmar pentru nume importante ale tenisului mondial

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas Open - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

Turneul Indian Wells 2018, unde Simona Halep a reușit calificarea în optimi, după o partidă neașteptat de dificilă împotriva tinerei Caroline Dolehide, 19 ani, nr. 165 în ierarhia WTA, nu se dezminte: eliminările surprinzătoare, ale unor nume mari din tenisul feminin mondial, se țin lanț. 

BNP Paribas Open - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

Adversara pe care Simona Halep o va avea în optimi, chinezoaica Qiang Wang, locul 55 WTA, este (așa cum a fost și Dolehide) una dintre sportivele care a produs surpriza la Indian Wells, eliminând-o pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, cu 6-1, 6-2, în 70 de minute. Mladenovic este cea care anul trecut, la Indian Wells, o elimina pe Simona Halep în turul al treilea, cu 6-3, 6-3.

Jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, a fost învinsă, luni, cu 6-3, 6-3, de croata Petra Martici, locul 51 WTA, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells. Martici s-a impus după un meci de o oră şi 19 minute şi va evolua în optimile de finală cu sportiva cehă Marketa Vondrousova, locul 54 WTA, care a trecut, într-o oră, cu 6-2, 6-2, de Arina Sabalenka din Belarus, locul 63 WTA. Ostapenko era pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care o putea întâlni în sferturi.

Tot pe această parte de tablou, americanca Sloane Stephens, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, a învins-o, cu 6-1, 7-5, pe jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka, locul 204 WTA, beneficiară a unui wild card.

De departe, însă, surpriza  de duminică a fost eliminarea sportivei cehe Petra Kvitova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, care a fost învinsă de americanca de numai 16 ani Amanda Anisimova, locul 149 WTA, beneficiară a unui wild card, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells. Tânăra jucătoare, câştigătoare a US Open la juniori, s-a impus cu 6-2, 6-4, după un meci de numai 69 de minute.

Kvitova era pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care ar fi putut-o întâlni în semifinale.

Americanca Madison Keys, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 15, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 7-6 (1), de compatrioata ei Danielle Collins, locul 117 WTA, beneficiară a unui wild card, în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, scrie News.ro.

Finalista ultimei ediţii a US Open s-a înclinat după un meci care a durat o oră şi 44 de minute.

O altă jucătoare favorită în California, Magdalena Rybarikova, din Slovacia, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 18, a fost învinsă, tot în manşa secundă, cu 6-3, 2-6, 7-5, de rusoaica Sofia Juk, 18 ani, locul 136 WTA, beneficiară a unui wild card, după o partidă de două ore şi 35 de minute.

Germana Angelique Kerber, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 10, a pierdut primul set al întâlnirii cu rusoaica Ekaterina Makarova, locul 37 WTA, din aceeaşi fază a competiţiei. Ploaia a întrerupt partida în primul ghem al setului secund, în care Kerber are avantaj pe serviciul adversarei. Meciul va fi reluat duminică.

În schimb, daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a debutat în turneu cu un succes uşor, scor 6-4, 6-1, cu spaniola Lara Arruabarrena, locul 80 WTA, venită din calificări. Acceptată direct în turul al doilea, Wozniacki s-a calificat după o oră şi 27 de minute de joc. Anul trecut, Wozniacki a ajuns în sferturi de finală la Indian Wells, când a pierdut în fața Kristinei Mladenovic. Astfel, principala competitoare a Simonei Halep pentru titlul de lider mondial trebuie să ajungă și anul acesta până în sferturi, pentru a nu fi penalizată. În schimb, pentru Simona Halep e suficient să treacă în noaptea aceasta de turul 3 pentru a se asigura că rămâne nr. 1 WTA cel puțin până după turneul din California.

Calificări facile în turul al treilea au obţinut şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA (6-4, 6-3, cu germana Mona Barthel) şi jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA (6-4, 6-4, cu americanca Jennifer Brady).

Citiți și: 

Ploaia dă peste cap programul la Indian Wells. Când joacă Simona Halep

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells. Surprize în partea de tablou în care joacă

Turneul surprizelor. Încă o eliminare uriașă de la Indian Wells

Vineri a fost o zi cu noroc pentru Simona Halep. Pe lângă victoria înregistrată în turul secund în fața Kristynei Pliskova, 6-4, 6-4, liderul WTA a scăpat și de două jucătoare importante în drumul său spre trofeu. Este vorba despre Dominika Cibulkova și Garbine Muguruza, două jucătoare care o dominau pe Simona la rezultatele înregistrate în meciurile directe, scrie digisport.ro.

Au mai ieșit din competiție la Indian Wells britanica Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 11, învinsă, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 6-4, de sportiva cehă Marketa Vondrousova, locul 54 de WTA.

În alt meci de pe partea de tablou a Simonei Halep, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, a fost eliminată de japoneza Naomi Osaka, locul 44 WTA, scor 6-3, 6-2, în 91 de minute.

Osaka trecuse în primul tur de rusoaica Maria Şarapova, locul 41 WTA.

O altă favorită de pe jumătatea de tablou a Simonei, rusoaica Svetlana Kuzenţova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 19, a fost întrecută de Arina Sabalenka din Belarus, locul 63 WTA, cu 6-4, 6-3, în 73 de minute.

Surprize și în turneul masculin. Djokovici, eliminat din primul meci

Japonezul Taro Daniel, locul 109 ATP, venit din calificări, l-a învins, duminică, pe sârbul Novak Djokovici, locul 13 ATP şi cap de serie numărul 10, cu scorul de 7-6 (3), 4-6, 6-1, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Indian Wells.

Taro Daniel s-a impus după două ore şi 30 de minute.

Pentru Djokovici, acesta a fost primul meci la actuala ediţie a turneului de la Indian Wells, la care a fost direct acceptat în turul al doilea.

Tenismenul sârb a câştigat de cinci ori turneul californian şi nu a mai fost eliminat atât de devreme de la prima sa participare în această competiţie, în 2006, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri