Ozzy a fost căutat cinci zile pe munte, inclusiv cu drone. Povestea cățelului dispărut în Brașov a dus la o mobilizare de proporții

Data actualizării: Data publicării:
Simona Dumitru si ozzy
Ozzy, un câine din rasa Beagle dispărut în județul Brașov, a fost găsit după o mobilizare exemplară a oamenilor. Timp de cinci zile, Ozzy a fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al salvatorilor montani. FOTO: Facebook Simona Dumitru

Ozzy, un câine din rasa Beagle dispărut în județul Brașov, a fost găsit după o mobilizare exemplară a oamenilor. Timp de cinci zile, Ozzy a fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al salvatorilor montani

Ozzy are șase ani și s-a rătăcit în munții Bucegi, în apropiere de refugiul Țigănești. Stăpâna cățelului din rasa Beagle a lipit afișe în zonă și a cerut ajutor și pe rețelele sociale pentru a-l găsi. Zeci de oameni impresionați de povestea lui Ozzy, care are probleme de sănătate și trebuia să primească medicamente, s-au mobilizat și au plecat în căutarea lui.

"Ne-am dat seama că dacă fiecare dintre noi face un mic efort o putem ajuta pe Simona să-l găsească pe Ozzy. Și am mers cu prietenul meu să refacem traseul pe unde cățelul a fost pierdut", spune o tânără.

"M-am întâlnit cu Simona spre seară, începea să se întunece, ea urca singură, m-a emoționat, rămânea singură pe munte, noi toți coboram, ea urca, urma să rămână la cabană, să-l caute, să-l aștepte că poate apare în zonă.", a adăugat o altă femeie.

Simona Dumitru: "Au fost oameni care și-au luat concediu să meargă cu mine pe munte, oameni care au alergat ultra maraton doar ca să-l caute pe Ozzy, oameni care au făcut schimb de tură și s-au trezit la 6 dimineața să urce să-l caute. Mă sunau oameni să mă întrebe dacă am unde sa dorm, dacă am ce să mănânc, dacă mă pot ajuta cu ceva".

Ozzy a fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al salvamontiștilor.

Răzvan Iancu - purtător de cuvânt la Primărie Râșnov: "Câinele a fost căutat pe traseul cabana Diham Mălăiești i Refugiul Țigănești, nu a fost găsit. Sâmbătă dimineață a fost văzut în zona cabanei Mălăiești, cei de acolo au încercat să-l prindă dar, probabil fiind foarte speriat, nu au reușit."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Impresionanta mobilizare a avut până la urmă rezultat. Ozzy a fost găsit chiar de salvatorii montani, în zona Bran. După cinci zile de căutări, s-a întors în brațele stăpânei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita