Ce mănâncă adepții raw vegan de Crăciun

Data publicării:
raw vegan mancare

Pentru adepţii tradiţiei, Crăciunul nu are cum să fie sărbătorit în stil raw vegan. Însă cei care au ales această variantă de alimentaţie demonstrează contrariul. Din meniul lor de sărbătoare nu lipsesc sarmalele şi nici salata de boeuf, chiar dacă niciunul dintre preparate nu conţine vreo urmă de carne.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Este forfotă în bucătăriile restaurantelor raw vegane din Constanţa. Se pregătesc sarmale, dar şi alte mâncăruri tradiţionale într-un stil aparte.

Sărmăluţe din foi de varză pusă de noi umplute cu quinoa şi legume sau frunze de viţă cu orez integral şi legume, variantele tradiţionale, facem piftie fără cărniţă, lebăr vegan, salată boeuf fără boeuf”, afirmă Alina Barbu, managerul unui restaurant raw vegan.

O porţie de sarmale cu smântână de caju costă 12 lei. Iar bucătarii au pregătit şi deserturi raw-vegane.

Un platou festiv de dulciuri care conţine cozonac raw, praline, ciocolată şi tort costă 50 de lei şi are 500 de grame.

Deserturile vegane şi raw-vegane înlocuiesc cu succes deserturile clasice greuţe combinaţia de ou, făină, zahăr si alte nebunii total nesănătoase”, spune Alina Barbu, managerul unui restaurant raw vegan.

Aşa va arăta tortul de pe masa de Crăciun a multor constănţeni. Deşi aţi crede că este un tort obişnuit cu ciocolată şI caramel, ei bine nu este aşa. Este un tort raw vegan făcut din caju, unt de arahide şi curmale”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Iar românii care încearcă produsele vegane şi raw-vegane se ling pe degete apoi:

Foarte bune, delicioase, hrănitoare, nu credeam că pot să mă satur de la o supă de ciuperci.

Sărmăluţe, cozonac raw-vegan, sărmălute raw-vegane (mănânc de Crăciun n.r.), deja îmi plouă în gură.

Un platou festiv cu salată boeuf fără carne şi maioneză, brânză raw de caju, hummus cu ardei copţi şi ciuperci cu maioneză raw costă 60 de lei. Comenzi pentru platouri cu mâncare se fac şi pentru petrecerile de revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Google te lasă fără telefonul ieftin: Decizia legată de...
Digi FM
Ce salariu are o stewardesă româncă angajată la o companie din Orientul Mijlociu: „Devine atractiv când iei...
Pro FM
E în formă maximă, are 53 de ani în buletin și pare de cel mult 30. Cum arată celebra Thalia în costum de baie
Film Now
Demi Moore a intuit pierderea Oscarului chiar cu câteva clipe înainte de a fi anunțată câștigătoarea: „Am...
Adevarul
Băutura care place creierului și este recomandată de medicul Vlad Ciurea. „Desface vasele cerebrale și...
Newsweek
Se pregătește o tăiere de pensie între 200 lei și 700 lei. E nevoie de sacrificii. Avertisment dur
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Ce se întâmplă cu oasele când îmbătrânim? Noi descoperiri despre reducerea rezistenţei ţesutului osos
Digi Animal World
VIDEO Cinci elefanţi de la ZOO, surprinşi formând un ”cerc de alertă” pentru a proteja un pui în timpul unui...
Film Now
Ce face și cum arată acum Robert Powell, actorul din Iisus din Nazaret. Viața i s-a schimbat complet
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...