Reţeta săptămânii | Secretele unui mousse de ciocolată perfect

Data actualizării: Data publicării:
reteta mousse

Dacă vă place ciocolata, vă propunem un desert care cu siguranţă vă va impresiona. Nu e greu de preparat, dar gustul e intens. Vă invităm să aflaţi secretele unui mousse perfect.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Pentru început e important să ne ocupăm de ciocolată. Avem nevoie de 250 de grame, cu o concentraţie de 60 la sută grăsime, pe care o amestecăm într-un bol cu 50 de grame de unt. Acoperim apoi amestecul cu o folie de plastic.

"Îl vom pune peste oală unde am apă care fierbe la temperatură medie. Important este ca bolul să nu atingă apa, că atunci vom găti prea mult ciocolata", atrage atenţia chef Mihaela.

Între timp ne vom ocupa de restul ingredientelor. Cu ajutorul unui mixer se bat gălbenuşurile. Începem la o viteză mică, după care o mărim - totul nu mai mult de 3-4 minute. Procedăm la fel cu albuşurile de ouă, doar că la început adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr.

Spre sfârşitul procesului punem restul de zahăr - în acest fel spuma va fi bine aerată, iar particulele de zahăr se vor topi şi nu se vor vedea în ciocolată.

"Un mic secret pe care cred că majoritatea bucătarilor îl ştiu când fac bezea. Adaugă un pic de sare. Ajută să aibă o compoziţie omogenă şi nu se simte foarte puternic în desertul de astăzi, spre exemplu", a explicat chef Mihaela.

Odată ce mixurile au fost pregătite ele pot fi amestecate. Prima dată se combină gălbenuşurile şi albuşurile într-un singur bol. Atenţie, compoziţia se amestecă de jos în sus.

"De ce am făcut aşa? Pentru că dacă făceam invers pierdeam din aerul care îl am aici în compoziţia de gălbenuş cu albuş. Şi, astfel, îmi va permite să urc ciocolata de jos în sus prin mişcări uşoare şi rotative până se amestecă totul foarte bine."

Compoziţia astfel obţinută se pune pentru două ore la frigider, după care se poate servi.

"Vom începe dintr-un colţ şi îl vom pune în mijlocul farfuriei şi îl vom prezenta cu shavings de ciocolată. Este foarte simplu să facem lucrul ăsta", încheie chef Mihaela.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce semnifică salutul „Hristos a Înviat!” și cât timp trebuie folosit după Paște
Digi FM
Ce salariu are o stewardesă româncă angajată la o companie din Orientul Mijlociu: „Devine atractiv când iei...
Pro FM
E în formă maximă, are 53 de ani în buletin și pare de cel mult 30. Cum arată celebra Thalia în costum de baie
Film Now
Suri Cruise împlinește 19 ani. Este leită părinții ei. Cele mai noi imagini cu fiica actorilor Tom Cruise și...
Adevarul
Secretele planului lui Elon Musk de a avea „o legiune de copii” și a salva civilizația
Newsweek
Pensie tăiată cu 1.600 de lei pentru un pensionar. De ce i-a șters Casa de Pensii 2 ani de vechime?
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Ce este sindromul inimii frânte și cât de periculos este. O despărțire sau pierderea unei persoane dragi face...
Digi Animal World
Un animal misterios le dă fiori oamenilor din Colorado: „Ar putea fi un Chupacabra?”. Imaginile sunt virale
Film Now
Ce face și cum arată acum Robert Powell, actorul din Iisus din Nazaret. Viața i s-a schimbat complet
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...