Lecţii de limba română. 22 de elevi francezi au venit la Iaşi în cadrul unui proiect european

Data publicării:
proiect studenti straini

Liceul Pedagogic Vasile Lupu din iaşi a devenit gazdă pentru 22 de elevi francezi in cadrul unui proiect cu fonduri europene. In timpul zilei, adolescenţii au mers la cursuri impreuna cu colegii lor români, iar seara s-au plimbat prin oraș, pentru a învăța câte puțin din istoria Iașului și tradițiile românești.

"Este o vizită de două săptămâni a unui număr de 22 de elevi din Franța, însoțiti de trei profesori. Vizita face parte din întâlnirile din cadrul unui proiect bilateral, intercomprehensiunea limbilor romanice," a spus Mihaela Ungureanu, director Liceul Pedagogic Vasile Lupu.

După orele de curs, tinerii francezi, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani au participat la ateliere în cadrul cărora li s-a predat limba română.

"Se încercă a li se transmite elemente, noțiuni de bază de limbă română, dar obiectivul nu este acesta, obiectul este de a ne baza pe faptul că limba română, precum și limba franceză, fac parte din încrengătura limbilor latine," a explicat Liliana Rusu, profesor limba franceză. 

Vizita francezilor face parte dintr-un proiect mai amplu, în cadrul căruia acești vor scrie, împreună cu elevii de la Liceul Pedagogic, un roman polițist și o nuvelă fantastică.

Irina Coșovanu, liceul Pedagogic Vasile Lupu: "Fiecare scrie un capitol, să zicem că începe echipa de francezi, vor scrie capitolul în limba franceză, după care elevii noștrii îl primesc, încearcă să-l înțeleagă, fac continuarea în limba română, după care îl trimit echipei franceze, ei încearcă să-l înțeleagă în limba română. Elevii noștrii îl traduc apoi în franceză ca să verificăm înțelegerea fragmentului."

Elevii francezi vor mai rămâne în Iași până pe 13 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri