Georgică Cornu, ”regele asfaltului din Banat”, va fi cercetat sub control judiciar

Data publicării:
Cornu

Georgică Cornu va apărea astăzi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, care vor decide dacă afaceristul va fi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Săptămâna trecută, procurorii şi poliţiştii au descins la locuinţa şi la sediul firmelor lui Georgică Cornu, dar şi la palatele mai multor romi din Strehaia, care i-ar fi făcut rost afaceristului de facturi false. Omul de afaceri este suspectat ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei.

Vineri, Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, însă Tribunalul Timiş a decis, în aceeaşi zi, ca acesta să fie cercetat în libertate.

UPDATE 1. Omul de afaceri Georgică Cornu va fi cercetat în continuare sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins contestația procurorilor DIICOT la decizia Tribunalului Timiș de săptămâna trecută de a-l lăsa pe Cornu în libertate. 

UPDATE 2. Georgică Cornu a ieşit de la depoziţii optimist, cu mare încredere în justiţie: ”În final, oricum, se va face dreptate. În general, am spus adevărul şi probabil că asta a deranjat pe unii. Şi o să-l spun în continuare. De ce să n-am încredere?”.

Cornu va fi cercetat sub control judiciar. Asta înseamnă, printre altele, că trebuie să stea la dispoziţia anchetatorilor şi că nu are voie să părăsească ţara: ”Am fugit vreodată de justiţie? Voi mă ştiţi pe mine că am fugit de undeva din Timişoara? Păi şi-atunci?”.

Avocaţii omului de afaceri se gândesc acum la o strategie prin care Cornu să ceară şi ridicarea controlului judiciar.”Nu există nici suspiciune rezonabilă că domnul Cornu ar fi săvârşit infracţiunile pentru care se solicita luarea măsurilor respective. Apreciem şi avem încredere în justiţie, apreciem că în continuare o să avem şansa să ne dovedim nevinovăţia”, afirmă avocatul Dan Şurianu.

Georgică Cornu este cercetat într-un dosar complex, în care primele descinderi au avut loc în anul 2010. Anchetatorii spun că milionarul, deşi ştia că fiecare tranzacţie pe care o făcea era supravegheată, a încheiat mai multe contracte fictive cu persoane de etnie romă din Strehaia. Omul de afaceri neagă aceste acuzaţii şi susţine că din 2010 si până acum a fost de nenumărate ori dispus să meargă să discute cu procurorii, însă aceştia nu l-au primit.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita