1,59 este cea mai mică medie din Sibiu pentru care se acordă bursa de merit

Data actualizării: Data publicării:
note catalog carnet elev profesor scoala
Potrivit noii Legi a Educației, bursa de merit nu mai are limită de medie. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

1,59 este cea mai mică medie a notelor pentru care se acordă bursa de merit în județul Sibiu. De asemenea, Sibiul mai are alte trei medii sub cinci, pe baza cărora elevii vor primi o astfel de bursă, notează publicația locală Turnul Sfatului.

Potrivit noii Legi a Educației, bursa de merit nu mai are limită de medie. Astfel, obțin această bursă primii 30% dintre elevii unei clase, pornind de la cea mai mare medie către cea mai mică. Astfel, sunt cazuri în care elevi care au medii sub nota 5 vor încasa, în anul acesta școlar, burse de merit.

„Burse de merit cu medii sub 5 apar doar la clasa a IX-a unde se ia în discuție media de admitere în liceu sau în învățământul profesional, media calculată doar la elevii care au susținut Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a și au ocupat un loc prin repartizare computerizată sau repartizare în învățământul profesional”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.

În acest context, cea mai mică medie din județul Sibiu obținută de un elev care se încadrează la bursa de merit, fiind în primii 30%, este de 1,59. Elevul este la învățământ profesional, studiind la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, clasa a IX-a. Următoarea medie a unui elev cu bursă de merit este 1,85. Și acesta este încadrat tot în învățământul provesional, tot în clasa a IX-a, dar în Mediaș, la Liceul Tehnologic „Automecanica”.

Alte două medii sub nota cinci obținute de elevi care se încadrează la bursa de merit sunt 3,47, media unui elev de la clasa a IX-a a Liceului Tehnologic „Automecanica” Mediaș și 3,52 la un elev de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Mediensis” Mediaș, potrivit Turnul Sfatului.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri