Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL ilegală din Crevedia, se autosuspendă din PSD. Ion Doldurea: "Nu am nicio scuză"

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
Ion Doldurea
Ion Doldurea, primarul din Caracal. FOTO: Facebook

Ion Doldurea, primarul din Caracal, renunță la funcțiile din PSD și la calitatea de membru al partidului, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea social-democraților. "Nu am nicio scuză", spune cu regret Doldurea într-un comunicat, după ce, ulterior exploziei, afost întrebat dacă știe că au murit oameni, și a declarat făcând referire la pompieri că "este problema lor".

Fiul lui Doldurea, Ionuț, este patronul firmei care deține stația GPL din Crevedia. Primarul însuși a provocat indignare după ce a declarat că faptul că pompierii au fost răniți în explozia de la Crevedia "e problema lor".

Doldurea este un apropiat al baronului de Olt, Paul Stănescu, secretar general al partidului, și s-a speculat că această relație l-a ajutat și pe fiul său în afacerile cu GPL.

Marcel Ciolacu a fost foarte deranjat de implicarea familiei primarului în scandalul tragediei de la Crevedia, susțin sursele citate, și măsura autosuspendării nu a fost una voluntară, ci impusă.

Totuși, primarul Doldurea, deși pierde toate funcțiile din PSD, rămâne șef la primăria din Caracal.

Stația GPL care a explodat sâmbătă și a provocat 46 de victime la Crevedia, dintre care 26 de pompieri, îi aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz.

Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10.000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Ion Doldurea susține că "nu are nicio scuză" și regretă profund că a transmis în spațiul public nepăsarea față de efortul pompierilor și al forțelor de ordine. Edilul spune că este puternic afectat, devastat de "ideea" că mulți pompieri au fost răniți și mulți oameni au suferit în urma incendiului. El și-a negat implicarea în firma care deține stația GPL de la Crevedia, dar își motivează autosuspendarea prin legătura "unui membru al familiei" în afacere. 

"Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză, dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută", a transmis primarul din Caracal, Ion Doldurea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita