Raed Arafat: Părinții copiilor afectați de serul din Danemarca pot da statul în judecată

Data publicării:
26112012 20raed 20arafat-35387

Raed Arafata precizat că săptămâna acesta urmează să sosească în ţară experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care să analizele cazurile de reacţii adverse. Aceştia vor întocmii un raport în care vor preciza dacă aceste probleme au apărut din cauza vaccinului sau a modului de administrare a serului.

Am auzit de intenţii, nu ştiu să fi sosit vreo citaţie pe adresa ministerului, dar e dreptul fiecărui cetățean să facă acest lucru. Este o problemă care necesită clarificare urgentă ca să putem să rezolvăm problema vaccinării anti TBC pe următoarea perioadă imediată, după care, normal, Cantacuzino e o instituție importantă care trebuie să reia activitatea ei”, a declarat Raed Arafat.

Până atunci, vaccinarea anti tuberculoză a nou-născuţilor a fost suspendată de Ministerul Sănătăţii, ca urmare a celor peste 100 de cazuri de reacţii adverse. La unii nou-născuți, injectarea serului a produs o inflamare a ganglionilor, iar copii au avut nevoie de administrarea de tratament cu antibiotice.

În ultimul an, medicii au vaccinat bebeluşii cu ser produs în Danemarca, din cauză că Institutul Cantacuzino are producţia oprită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri