Pivniceru: Săptămâna viitoare va fi declanşată o nouă procedură de selecţie a şefilor DNA şi Parchetului General

Data publicării:
22 2001pivniceru-45131

Ministrul a spus că potrivit calendarului, procedura de selecţie se poate întinde pe 135 de zile.

Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic, decât că a fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţă înseamnă prezenţa televiziunilor, o vom face aşa”, a spus ministrul Justiţiei.

Întrebată dacă ea crede că se vor mai înscrie procurori în această procedură transparentă, Pivniceru a spus că acest lucru nu mai depinde de ea.

„Eu am să merg, am să vorbesc, dar dacă se vor înscrie este opţiunea ficăruia”, a precizat ministrul Justiţiei.

Mona Pivniceru a mai spus că numele celor doi procurori vor fi anunţate la încheierea procedurii de selecţie.

Preşedintele Traian Băsescu a respins, în 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Mona Pivniceru, la Digi24, despre procedura în cazul în care propunerile vor fi respinse

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru,invitată în 13 noiembrie în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24, a declarat că nu știe cum va proceda în continuare în cazul în care președintele Traian Băsescu refuză să semneze decretele de numire în funcție, conform prerogativelor, dar că nu se așteaptă la acest gest.

Citiţi şiMacovei: Pivniceru să-și dea demisia, candidații propuși s-au făcut de râs

„Eu nu cred că va refuza, nu știu ce am să fac exact, oricum e posibil că îi numesc pe următorii doi, e posibil să reiau procedura, pentru că în standardele pe care le-am furnizat am prevăzut această dispoziție, că în această situație pot fi nominalizați următorii doi, dar nu știu ce voi face, în aces moment. Sper însă, cu multă onestitate, că procedura asta se va finalizată, pentru că nu o putem ține la infinit fără posturi-cheie ocupate, iar a doua chestiune, constat că nu putem identifica o instituție cu o persoană”, a comentat atunci Mona Pivniceru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri