Klaus Iohannis: Efectele toxice ale guvernării au fost resimțite de fiecare român, prin prețuri record la gaze și energie electrică

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si ludovi orban
Ludovic Orban, Klaus Iohannis si Ion Sterian participa la inaugurarea statiei de comprimarea a gazului metan de la Podisor, judetul Giurgiu, joi, 31 octombrie 2019. Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că sectorul energetic a fost grav perturbat de măsurile luate în ultimul an de Guvernul Dăncilă. Președintele a criticat adoptarea Ordonanței 114 despre care susține că a dus la creșterea prețurilor din energie. Klaus Iohannis i-a cerut premierului desemnat să ia de urgență măsuri, „încă din prima zi” și, împreună cu noua echipă, să „miște cu totul și cu totul altfel lucrurile”.

„Efectele toxice ale guvernării din ultimii ani au fost resimțite de fiecare român, prin prețuri record la gaze și energie electrică, dar și la bunuri de strictă necesitate. Acum, urgența zero constă în repararea răului produs de această guvernare, iar în etapa următoare este esențial să ne concentrăm atenția spre viitor, spre ceea ce ne poate aduce o Românie normală”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a cerut dezvoltarea infrastructurii de transport de gaze naturale pentru protejarea consumatorului vulnerabil.  

„În primul rând, trebuie reglementată rapid situația consumatorului vulnerabil, pentru susținerea și protejarea acestuia. Fenomenul de sărăcie energetică trebuie combătut prin extinderea infrastructurii de transport al gazelor naturale și aici rolul dumneavoastră este unul decisiv. Trebuie să ne asigurăm că, prin dezvoltarea infrastructurii, de beneficiile gazelor naturale se vor bucura toți cetățenii României, indiferent unde locuiesc, în mediul urban sau în cel rural, fie că este vorba de București, sau Botoșani, sau Bolintin”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a participat joi, alături de premierul desemnat, la inaugurarea stației de comprimare a gazelor naturale Podișor (județul Giurgiu), o componentă importantă a Proiectului BRUA. Președintele a felicitat compania Transgaz pentru rezultatele obținute.

„Consider că pașii concreți făcuți de Transgaz prin finalizarea a două stații de comprimare, două din trei, precum și prin acordurile subsecvente care urmează a fi încheiate, vor aduce România mai aproape de statutul de partener credibil și implicat în planul creșterii securității energetice în întreaga regiune”,  a mai declarat Klaus Iohannis.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...