Angel Tîlvăr: Trebuie să ne implicăm pentru „sprijinirea puternică” a Republicii Moldova, stat expus amenințărilor hibride ale Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, participă la o conferinţă de securitate.
Ministrul român a felicitat autorităţile de la Chişinău pentru modul în care au gestionat provocările Federației Ruse. Foto: mapn.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit la Chişinău cu omologul său, Anatolie Nosatîi, în cadrul unei vizite oficiale în Republica Moldova. Cu această ocazie, Tîlvăr a declarat că România trebuie să se implice „pentru sprijinirea puternică” a Republicii Moldova, stat expus amenințărilor hibride ale Federației Ruse.

„Trebuie să continuăm să ne implicăm, la nivel internaţional, pentru sprijinirea puternică a Republicii Moldova, un stat expus la ameninţările hibride ale Federaţiei Ruse, accentuate de campanii de dezinformare şi propagandă. Vreau să felicit autorităţile de la Chişinău pentru modul în care au gestionat aceste provocări”, a afirmat Angel Tîlvăr, conform unui comunicat al MApN, preluat de Agerpres.

Cei doi miniştri au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării, dar şi teme asociate cooperării în context regional, NATO şi UE. În același timp, cei doi oficiali au subliniat cooperarea foarte bună în domeniul învăţământului militar şi a instruirii în comun.

Totodată, a fost reiterată susţinerea deplină a României pentru avansarea Republicii Moldova pe traseul european.

„Ţara noastră pledează constant pentru sporirea sprijinului UE pentru creşterea rezilienţei Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor de apărare şi contracararea ameninţărilor hibride. Având în vedere încercările persistente de destabilizare cu care se confruntă Republica Moldova, ca parte a acţiunilor hibride ale Federaţiei Ruse, această susţinere este esenţială”, a apreciat Tîlvăr.

Demnitarul român a punctat că sprijinul UE pentru Republica Moldova se concretizează inclusiv prin măsuri de asistenţă prin Facilitatea Europeană pentru Pace, care au un rol important în consolidarea capabilităţilor de apărare ale Republicii Moldova.

La rândul său, ministrul Nosatîi a evidenţiat sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova.

„Guvernul României şi Ministerul Apărării Naţionale ne oferă un ajutor semnificativ în acest sens, inclusiv prin diverse forme de instruire, a„ntrenamente desfăşurate în comun, dar şi expertiza şi consultanţa oferită pentru modernizarea sistemului naţional de apărare”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Programul vizitei ministrului Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, la Chişinău cuprinde întrevederi cu preşedintele Maia Sandu, la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova, cu Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova, la Casa Guvernului, şi cu Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, la sediul instituţiei, precum şi o vizită la sediul Brigăzii 1 infanterie motorizată, din municipiul Bălţi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita