Atacatorul de pe aeroportul din Chișinău a murit la spital

Data actualizării: Data publicării:
Moldova Airport Security Incident
Împușcături pe aeroportul din Chișinău. Un cetățean străin a deschis focul si a ucis două persoane. Foto: Profimedia Images

Atacatorul care a împușcat mortal două persoane pe Aeroportul de la Chișinău a murit luni seara la spital, relatează TV8.md. Anunțul a fost făcut de poliție, care emisese pe numele lui un mandat de arest pentru 30 de zile.

Atacul armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău. Bărbatul a deschis focul, ucigând două un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Acesta ar fi ieșit ilegal din Tadjikistan, țara sa de origine. După ce a traversat ilegal frontiera de stat a Tadjikistanului, unde era căutat pentru răpirea unui vicepreședinte de bancă, bărbatul a intrat în Uzbekistan. De acolo, ar fi luat o cursă aeriană spre Turcia, iar ulterior spre Chișinău.

După ce i s-a interzis intrarea în Republica Moldova, a luat arma de la polițistul de frontieră și a tras mai multe gloanțe. Ulterior, agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale. El a fost rănit în timpul capturării și transportat în stare gravă la spital.

Procuratura a intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, specificând că nu este inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism. Atacatorul urma a fi judecat în Republica Moldova.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri