O femeie și-a îndesat cinci șerpi în sutien pentru a-i duce ilegal în China, dar a fost prinsă la vamă. Detaliul care a dat-o de gol

Data actualizării: Data publicării:
o femeie care tine un sarpe de porumb in mana
O femeie a fost prinsă de vameși în timp ce încerca să ducă cinci șerpi, pe care îi îndesase în sutien, în China. FOTO: Profimedia Images

O femeie a fost prinsă de vameși în timp ce încerca să ducă cinci șerpi, pe care îi îndesase în sutien, în China, transmite Insider.

Pe 29 iunie, ofițerii vamali au descoperit că o femeie îndesase cinci șerpi în ciorapi și îi băgase în sutien, potrivit unui raport al ziarului din Hong Kong South China Morning Post, care citează o postare a contului oficial al Vămii din China pe WeChat, o aplicație de mesagerie populară în China. De asemenea, vameșii au povestit că forma corpului femeii era „ciudată”, ceea ce i-a făcut să ia decizia de a o controla.

Femeia a fost găsită făcând contrabandă cu șerpii în portul Futian din Shenzhen, conform postării. Shenzhen este un oraș din sud-estul Chinei care se învecinează cu Hong Kong. Ofițerii vamali au confiscat șerpii și i-au predat autorităților.

În postare, vameșii chinezi au precizat că toți cei cinci șerpi erau șerpi de porumb, care sunt originari din nord-estul și centrul SUA. În postare nu se precizează dacă femeia riscă consecințe pentru că a adus șerpii în China.

În 2017, aproximativ un milion de persoane din China dețineau animale de companie exotice, dar regulile sunt complicate atunci când vine vorba de transportul acestor animale.

Interesul tot mai mare al Chinei pentru animalele de companie exotice înseamnă că fermele de șerpi din această țară sunt în plină expansiune. Deqing, un județ din estul Chinei, este cunoscut ca fiind una dintre capitalele mondiale ale creșterii șerpilor. Acesta are peste 100 de ferme de șerpi care, în mod colectiv, aduc venituri de aproximativ 12 milioane de dolari în fiecare an, conform unei investigații din iulie 2018 a SCMP.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri