Video Cei mai buni măcelari din România se pregătesc pentru Campionatul Mondial de la Paris. Cum arată antrenamentele

Data publicării:
macelar in timp ce pregateste un preparat
14 țări vor concura la competiția de la Paris, care va avea loc pe 30 și 31 martie. Credit foto: Guliver/Getty Images

Cei mai buni măcelari din țară se antrenează la Cluj ca să ne reprezinte la Campionatul Mondial de la Paris. Este pentru prima dată când o țară din estul Europei se înscrie la această competiție. „A fost un drum lung, o muncă grea”, spune unul dintre măcelarii care vor reprezenta România la competiția organizată, la sfârșitul lunii, în Franța. 

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

 

„Fleică de porc, dovlecel și puțină carne de burger. Merge foarte bine la cuptor, undeva la 20 de minute, la 180 de grade”, explică unul dintre măcelari.

Măcelarii se pregătesc încă din vara anului trecut pentru această competiție.

Cosmin Moldovan, coordonator echipă: I-am scos din zona de confort, dintr-o carmangerie, și am venit aici. Am închiriat acest spațiu, ca să fie exact ca și la campionatul mondial.

Printre produsele pregătite în cadrul antrenamentelor se număra diverse rulade din carne și frigărui.

Gabriel Arghir, căpitanul echipei: În momentul acesta am terminat de legat un rosbeef, care constă într-o bucată de pulpă de vită curățată. O să rămână un pic crud în mijloc și copt pe dinafară. Se taie în felii foarte subțiri și se servesc cu ulei, lămâie, sare, piper.

Paul Cordea, măcelar: Aici încerc să pregătesc o ruladă de berbecuț, în interior o să fie praz, pe deasupra o să fie condimentată cu cimbrișor și rozmarin.

Peste 50 de măcelari din România s-au înscris la selecțiile pentru formarea echipei. Au fost aleși de specialiști de top după patru etape eliminatorii, care au pus accent pe tehnică, viteză și capacitatea de a transforma carnea într-un produs spectaculos.

Georgian Marius Petre, măcelar: Eu am fost la preselecție la Iași anul trecut. Acolo am făcut bine, am fost sunat că am fost ales și avem aproape un an de zile de când venim la antrenamente la Cluj.

Paul Cordea, măcelar: A fost un drum lung, o muncă grea, ne antrenăm intens de fiecare dată.

România este singura țară din sud-estul Europei care participă la această competiție.

Florin Moroșanu, directorul Asociatiei Cluj Capitală Culturală Europeană: Scopul este să reușească echipa să scoată cele mai interesante produse intr-un interval de timp prevăzut de regulament, care e de 3 ore și jumătate. Se depunctează, în special, chestiunile care țin de nefolosirea în totalitate a cărnii.

Gabriel Arghir, căpitanul echipei: Trebuie să ne degajăm de tot ce este în jurul nostru și să încercăm să scoatem afară tot ce e mai bun din noi.

14 țări vor concura la competiția de la Paris, care va avea loc pe 30 și 31 martie.

reporter: Bianca Timșa
operator: Radu Tomuleț

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amenda pe care o primesc românii care nu pot justifica banii cash. În Europa se dau sancţiuni uriaşe
Digi FM
Femeia care a renunțat la deodorant, șampon și pastă de dinți. Soluția pe care a găsit-o pentru igienă...
Pro FM
Justin Bieber ar avea datorii de milioane de dolari, potrivit apropiaților: „Se confruntă cu propriii demoni”
Film Now
Cum a sărbătorit Daniel Craig obținerea rolului James Bond: Eram în supermarket, aveam căruciorul plin cu...
Adevarul
Trump îşi arată „prietenia” faţă de Putin printr-o invitaţie directă de a cuceri Ucraina. Europa, în alertă
Newsweek
Care pensionari trebuie să restituie bani din pensie? Ministerul Muncii a dat ordinul
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Ce este sindromul inimii frânte și cât de periculos este. O despărțire sau pierderea unei persoane dragi face...
Digi Animal World
Un animal misterios le dă fiori oamenilor din Colorado: „Ar putea fi un Chupacabra?”. Imaginile sunt virale
Film Now
Ce face și cum arată acum Robert Powell, actorul din Iisus din Nazaret. Viața i s-a schimbat complet
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...