Probleme în justiție, fericire în administrație

Data publicării:
mircia uns

Decizia nu e definitivă, astfel că primarul ales așteaptă acum  judecarea apelului. În cazul lui se va pronunța un complet format din 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. După ce timp de 4 ani a fost deputat în Parlamentul României, Mircia Muntean a revenit astăzi la primăria Deva. Mandatul său a fost validat atât de Judecătoria Deva, cât și de Prefectura Hunedoara. După ce a plecat din PNL, partid din partea căruia a condus Deva timp de 4 mandate, Muntean a trecut pe la alte 4 partide, iar acum este membru PSRO.

„Jur să respect constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ce stă în puterile și priceperea mea pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Deva”, Mircia Muntean, noul primar al Devei.

În 2013, Mircia Muntean a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Prin ultima decizie a CCR, Muntean spune însă nu e vorba de abuz, ci de exercitarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu.

„În baza deciziei curții constituționale de acum câteva zile, din 15 iunie, constituie abuz în serviciu doar acțiunile sau inacțiunile care încalcă legea: mită, intenție și închisoare, motiv pentru care formulez cerere de revizuire pe rolul instanțelor în scopul achitării mele. Aleșii condamnați cu suspendare, cazul meu, nu își pierd niciodată mandatul”, explică Mircia Muntean.

În 10 iunie, Mircia Muntean a primit o primă sentință într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Magistrații au cumulat cele două pedepse, rezultând o condamnare la un total de 6 ani de închisoare cu executare. Muntean a depus însă apel, iar acesta va fi judecat de un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mircia Muntean susține totodată că nu a fost el la volan în momentul accidentului și face apel la cei care știu adevăraul, să meargă să îl declare în instanță.

„Cei asupra cărora s-a năpustit urgia în noaptea accidentului meu să meargă și să lase frica la o parte, să ducă parchetului filmele cu cine era la volan atât în fața sălii sporturilor, la 6 și 5 minute, cât și la 6.20 în față la biserica baptistă”, rememorează Mircia Muntean.

Alegerile din 5 iunie au adus în consilul local al Devei politicieni din PSRO, PSD, PNL, ALDE și UDMR. Cei 21 de consilieri i-au votat ca viceprimari pe Răzvan Mareș, din partea PSRO, și pe Ovidiu Moș, din partea PSD. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri